Pepparkaksmuffins

Jag har idag gjort pepparkaksmuffins och jag kunde inte låta bli att ha lite kristyr på dem.

De var klart godkända, men tyckte ändå att de borde smakat mer pepparkaka. Det var första gången jag gjorde pepparkaksmuffins, så jag visste inte hur bra receptet var.

Så här såg de ut...



 


Onsdag...

Då var det mitten av veckan igen. Jag sitter vid matbordet och blev plötsligt så himla trött. Det är ingen idé att ta en lur heller för lillan vaknar snart igen efter sin lilla förmiddagslur.  För övrigt har jag inga planer för idag, jag kommer ta en långrunda med hunden och lillan i vagnen, sen får jag se vad dagen bjuder på. Kanske jag ska ta mig i kragen och fixa på ovanvåningen, men jag har samtidigt ingen motivation för det... Där ser ut som kriget, har bara ställt en massa möbler och annat skit där uppe för tillfället.

Jaja, vi får se vad som händer idag...

Ha en bra onsdag alla!


Blommor och stjärna

Mamma och jag fick för oss att åka in till flowerteam, och såklart hittade jag en massa fint där. Men jag lugnade ner mig och köpte bara några småblommor och en adventsstjärna på rea.



De små terracottakrukorna har jag själv klätt med mossa och gammla tidningspapper.



Den svartvita stjärnan hittade jag som sagt på rea, för ynka 15 kronor!
Jag tycker att den är för liten att hänga i ett fönster, så jag satte den på vår fejk öppna spis. Jag skulle också kunna hänga den i taket någonstans med en liten lampa i, men tyckte att det blev rätt fint på spisen.



Nu ska jag luta mig tillbaka i soffan efter att städat huset och titta på lite tv...

Hej svejs!


Tidig morgon...

Även idag fick jag gå upp tidigt med lillstumpan. Jag har blivit rätt så van nu, men jag är också ett vrak på kvällarna. Nu när det närmar sig jul är det rätt så mysigt att gå upp tidigt. Alla mysiga adventsljus är tända och man kan även tända något levande ljus på bordet när man läser morgontidningen.
Jag får helt enkelt passa på att njuta på morgonen en månad fram!

Ha en bra dag!


Husvisning

Ikväll var vi med lillebror och hans tjej på husvisning. De letar efter större och då brukar vi hänga med som fyra extra ögon. Sen tycker jag såklart att det är kul och inspirerande att se hur andra bor. Detta hus var extra kul att titta på då det från början har samma planlösning som vårt hus. Vi har ändrat och det hade de också gjort.

Nu sitter jag i soffan och tittar på masterchef USA, kanonbra!

Ha en bra kväll alla!


Blåst på julskyltningen...

Förmodligen var det ingen som kom undan stormen igår... här hemma lät det som att ytterdörren skulle slitas ut.
Tanken igår var att vi skulle gå på julskyltningen, men den var ju inställd, tur det kanske, hade nog inte blivit så lyckat att ha en massa flygande tomtar här och där.
Så vi fikade på nybakade saffransbullar som var supergoda, jag har nog aldrig gjort så goda någonsin! Självklart hade vi varm och god glögg till det, IKEA´s glögg till och med och den var minsann god.




Saffransbullar


Dagen till ära då det är första advent och julskyltning har jag tagit mig tid att baka saffransbullar. Jag gjorde inga vanliga lussebullar, tycker inte att de är så roliga att göra, och sen är det inte en höjdare med russin i bullarna för den delen. Om man vill kan man ha i smör blandat med mandelmassa i saffransbullarna, men jag hade ingen mandelmassa hemma så det blev bara smör i dem idag!





Ha en myssig kväll!!


Första advent

Då var det dags att tända det första ljuset!



I eftermiddag är det dags för julskyltning i lilla staden och den får min lilla familj gå på som i vanlig ordning, denna gång har vi ju en liten loppa med oss!

Efter julskyltningen är det mys glögg och pepparkakor som gäller i vårt lilla hus.


Petit chou

Jag gjorde idag petit-chou, som jag fyllde med grädde och bär. Så gott, det är inte heller så sött, jag tog i lite vaniljsocker i grädden och pudrade dem med florsocker.
Så här blev dem...



...och här har ni receptet, jag tror inte på att de kan bli 20 stycken. Jag gjorde sex stycken lagom stora på detta recept.


Ingredienser (20 portioner)

  • 50 g smör
  • 2 dl vatten
  • 2 dl vetemjöl special
  • 3 ägg

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Koka upp vatten och smör i en kastrull.
  3. Tillsätt mjölet och rör kraftigt tills smeten släpper från kanterna.
  4. Ta kastrullen från värmen och tillsätt äggen ett i taget under kraftig omrörning.
  5. Lägg smeten i 20 klickar på plåt med bakplåtspapper.
  6. Grädda i mitten av ugnen tills de fått fin färg, 20-25 minuter.
  7. Låt bollarna kallna på galler.

Cupcakes med nötcreme

Bakade igår caupcakes med nötcreme i. Som vanligt när jag är iväg och handlar till bak så glömmer jag några ingredienser. Igår räknade jag fel på nötcremen, men det ordnade sig!

Egentligen ska det vara hasselnötskrokant som garnering, men det fanns inte i affären så jag hittade själv på att det skulle bli bra med noblessa uppe på istället och det blev det.


Torpamys

Nu har jag fått fram det mesta av julsakerna. det är såklart lite mer julpynt som ska upp och granen då förstås. Men annars tycker jag att vi har fått det rätt så mysigt här i torpet.



löparen kommer i från H&M Home..



Stjärnan är köpt i inredningsbutiken på outletområdet...


Spöken eller katten??


Jag vaknade i natt av att det dönade till (som vi säger här i skåne) ute i vardagsrummet. Min första tanke var att katten hade sina natthyss på gång. Men efter ett tag tyckte jag att det faktiskt hade varit en rätt så kraftig smäll för att den ligisten skulle ha kunnat gör de det, samt att jag tyckte mig inte höra henne efteråt.

Tidigt i morse när jag kom  ut i vardagsrummet såg jag detta...



Inte kan väl katten ha gjort detta tänkte jag.... men så vände jag på mossan... BAM!! en vit hårtuss hade det lilla odjuret lämnat efter sig!!

Här har vi den skyldiga!!!


Stjärnan är uppe

Jag har tjuvstartat lite och hängde upp två adventsstjärnor i går. en i sovrummet och en i köket!



Men jag har en del kvar att hänga upp, kanske mina led-kransar smyger sig upp i fönsterna i vardagsrummet i eftermiddag!


6 månader

Idag blir min lilla loppa 6 månader gammal. Vart tog det halvåret vägen? Hon växer så det knakar... Nu får hon lugna ner sig, är snart inte bebis mer :( men samtidigt händer det så mycket roligt med henne nu!


Adventsljus



Jag har redan fixat adventsljusen inför söndagen. Nu är det inte många dagar kvar! Här hemma är adventljuset alltid tänt på söndagsmorgonen.
Jag gillar när det inte är för mycket raffs, tomtar, svampar och annat rassel i asventsljusstaken. Jag har som ni ser valt att bara ha mossa. Det är även fint att ha små söta band runt ljusen om man vill ha det.


Julmarknader!

Julmarknader!

Jag brukar åka till Tivoli i Köpenhamn på deras fantastiska julmarknad. Det är alltid så himla fint pyntat och mysigt att gå där med en varm glögg i händerna.
Den 11 november öppnade tivoli upp för sitt julfirande.

Jul i Tivoli

Julmarknad i Helsingör är också mysig. Man strosar runt på Helsingörs mysiga gator och värmer sig med någor varmt att dricka på torget där en fin öiten julmarknad har tagit plats. Tror att den öppnar den 28 November.



Sen har vi såklart julmarknaden på Fredriksdal. Är det en gammaldags julmarknad och julkänsla man är ute efter är Fredriksdal ett perfekt alternativ.



Liseberg har även en julmarknad, den har jag tyvärr aldrig själv varit på.

liseberg_isbanan_dans.jpg


Chokladcupcakes med chokladfrosting


Bakade idag cupcakes som var super goda!



Receptet:

12 stycken

125g smör

1½ dl socker

2 tsk vaniljsocker

2 ägg

2 msk kakao

1 tsk bakpulver

½ tsk bikarbonat

1 nypa salt

½ dl geäddfil

riven vit choklad att garnera med

Frosting

100g mörk blockchoklad

200r rumsvarmt smör

1 1/4 siktat florsocker

 

1. Värm ungnen till 175 grader. Sätt pappersformar i muffinsplåten. smält smör, socker och vaniljsocker i en liten kastrull på låg värme, låt svalna.

Häll blandningen i en bunke och vispa till en krämig smet. Tillsätt äggen under omrörning, ett i taget. Blanda kakaon med ca 2 msk hett vatten och rör ner blandningen i smeten. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat och salt och rör ner det omväxlande med gräddfilen.

2. Fördela smeten i formarna och grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt de färdiga kakorna svalna på ett ugnsgaller.

3. Smält under tiden blockchokladen till frostingen i vattenbad och låt svalna. Vispa smöret krämigt, blanda i chokladen, tillsätt florsockret och vispa luftigt. Fyll frostingen i en spritspåse med stor tyll och spritsa en dekorativ topp på kakorna. Garnera med lite riven vit choklad.


Hoppas ni gillar dem!!

 


Julgranar

Varje år försöker jag att klä vår gran på olika vis. Förra året var vår gran väldigt traditionellt klädd, med en massa julgranskulor i alla olika färger. Tidigare har jag bara klätt granen med några enstaka guldiga rosetter och lite svarta och guldiga kulor.

I år tror jag att den kommer att bli sparsamt klädd, och den kommer i år att gå i silver.

Jag längtar tills jag kan ta fram granen (vi köpte en plastgran förra året, gillar egentligen riktig gran bäst) och få fixa och dona med pyntet. Jag ä ju inte en av dem som väntar till den 23 december med att skaffa gran. I så fall hade den inte fått stå länge hemma hos oss, jag slänger alltid ut granen strax efter nyår. Inte ovanligt ett den åker ut nyårsdag.  Nä, så jag brukar ta fram den vid lucia, men i år tänker jag nog ta fram den ännu tidigare. Så länge det är december så tycker jag att det är okej att klä granen!

Här har jag lagt upp några inspirerande bilder på olika sätt en gran kan se ut på!
Hoppas att de kan vara till hjälp för er och att de inspirerar till något.
Jag gillar bäst den sista granen!!

Heavenly Tree with Angels and Stars














Det första jularrangemanget


Nu va det fredag igen!

Fredag igen!!! Hur fort går tiden egentligen? Skönt att det är fredag såklart, men tider går alldeles för fort.

Idag har jag bland annat varit på Ikea, de sålde stora blockljus för 5:- st, fyra fick man ta, men så hade de fått för lite leverans så man fick bara ta två! Va mindre kul ju... Men men...

Snart kommer syster, jag ska göra henne festfin inför kvällen!


Ljus i vårt hus

Så, nu har vi hittat batteriladdaren, jag hade av någon anledning lagt den i en väska med mina jobbegrejer, hmm....

Men här kommer i alla fall bilder på den nya lampan, själv är jag riktigt nöjd med den. Sen blev jag så inspirerad av tidningen hus och hem där jag såg i ett reportage att de hade fårfällar på stolarna. Så jag åkte och köpte två stycken, dock oäkta fårskinn och klippte itu dem till två halvor, så att alla fyra stolarna blev fluffiga.
Ett billigare alternativ än att köpa äkta samt att då hade jag velat ha fyra hela och inte klippa itu dem. Så 300 kr gjorde stolarna vinterfina!






Bortslarvad

Jag har blivit av med min batteriladdare till min kamera, så jag har inte kunnat lägga upp de bilder jag tänkt.

Alltså kommer det snart bilder på den nya lampan över matbordet och mina nya mysiga fårfällar på mina stolar. Ska bara lyckas hitta laddaren, hittar inte den någonstans!!!


Med smak av jul

Fikar på café zolo med syster. Kanelbullen fyller mig med julkänslor och längtan efter att få julpynta!


Nya saker

I måndags var jag tillsammans med mina systrar och mamma iväg på en heldags shoppingrunda. Jag kom hem med en del saker som jag är väldigt nöjd med. Här är några av dem...










Kort om tid...

Idag har det tyvärr inte funnits tid för nått bloggande. Men i morgon kommer det lite bilder på lite av mina nya detaljer i hemmet som jag köpte på mig igår!

Ha en bra kväll alla!


Låt er inspireras

Bilder från houzz...


Egentid

Äntligen är jag själv hemma! Ska gotta ner mig i sängen med en ny tidning och lite minimellan från olw.


Houzz

Jag har blivit tipsad om appen houzz. Ladda ner den och bli inspirerad!


Lugn kväll med syster yster

Idag har syster och jag ändrat om i hennes lägenhet. Det blev fint efter allt fixande. Nu har vi skickat iväg våra gubbar att hämta onyttigt till oss medan vi tar det lugnt i soffan!

Ha en bra kväll!


Gårdagens skogspromenad i bilder









Sov sött

Vi flyttade som sagt ner sovrummet till det rum vi från början fixade till lillan. Men jag tyckte att det blev så bra att jag själv ville ha det. Lillan är ändå så liten att hon inte har någon "nytta" av det själv nu. Vår plan är att hon i framtiden kommer att få ha sitt rum på ovanvåningen.

Så här ser vårt sovrum ut nu, ser kanske inte så roligt ut nu, men det kommer...



Bakom tyget på väggen har vi små lampor som lyser mysigt på kvällen.



Aida skulle såklart gasta runt när jag bäddade...


Äntligen fredagsmys!

Efter en lång promenad i skogen och en portion gröt är det dags för fredagsmys! Lillan myser på filten och jag väntar på att vårt sällskap ska komma för lite käk och tvmys.

Ha en underbar kväll alla!

 




Älskade fredag!!

Ligger i soffan med lillan, hon har somnat igen (då tänker jag, vakna inte halv sex då!!) och det är snart dags för babysim. Idag ska de små liven bli fotograferade under vatten. Spännande att se hur bilderna kommer att bli.
Vad som sen ska hända denna dag har jag ingen aning om.

Hej så länge!


Julspecial

Jag har tittat igenom två olika tidningar som har julspecial just nu. Jag har fått en del inspiration till mitt kommande julpynt för i år.

Kolla bara in dessa fina hem som jag har hittat i tidningen

Drömhem och trädgård-underbara julhem





Att sätt julgranen i en korg eller liknande ser i år ut till att vara populärt. Jag fastnade såklart för det!



En fantastiskt fin entré som jag bara kan drömma om...



bilder från drömhet och trädgård-underbara julhem


Fullt upp

Det har tyvärr inte funnits tid för något blogginlägg idag. Har haft fullt upp från morgon till kväll. Vi har bland annat flyttat ner vårt sovrum, så nu är det fullständig kaos där uppe. Det får jag ta tag i i morgon! Ha en skön kväll, det tänker jag ha efter en fullspäckad dag!


Gipsavgjutningar

Igår gjorde vi små avtryck av lillans små fossingar och händer i gips. Helt enkelt var det inte att få till ordentliga avtryck med den lilla spralleloppan som hon är. Sedan var det inte heller fullt så enkelt at få till formen så att gipsen sedan skulle få plats i de pappramarna man fick med. så jag har fått fila och skära i gipset för att få dit dem. Ramarna var bara utan vanligt naturfärgat pappa, så jag klistrade på scrapbookingpapper och gjorde små söta rosetter till dem!

♥ Ett minne för livet ♥




Små saker med stor betydelse

Det är ibland de små sakerna som knappt syns i hemmet som har störst betydelse.
Utan dem kan det kännas tomt eller tråkigt. Det blir lätt opersonligt och kalt utan dem.
Det brukar även vara dem man flyttar runt och bytar plats på, men som alltid hänger med!










Ny vecka!

Har börjat veckan med 1000m sim och sitter nu i soffan med fötterna på bordet och tittar på the voice. Lillloppan ligger sidan om och sover och hunden på golvet. Funderar på vad denna dag/vecka ska bjuda på. Kommer fram till att jag ska hänga i soffan ett tag till!


Thaimat och bingolotto

Det har börjat bli lite av en tradition att spela bingolotto med syster och hennes kille på söndagarna. Tycker egentligen att det är lite smådorky, men i brist på annat så varför inte. Innan spelet brukar vi laga mat till varandra, me idag pallade vi inte det så det blev kina och thamat för hela slanten istället.



Räkor i gröncurry och kokosmjölk blev det för min del...


God mat och trevligt sällskap!

Var igår bortbjudna hos en barndomskompis och hennes familj. Supergod mat och underbart trevligt sällskap. Att bara sitta och dricka gott och prata gamla minnen, nya upplevelser och annat kul samt att spela spel är nått av det mysigaste jag vet!

Tack för igår!


Julinspiration

Kom på att det inte är så långt kvar tills första advent. Jag har inte riktigt längtat till julen ännu, tycker mest att det är hysteriskt och jobbigt. Men jag älskar vacker julpynt och alla mysiga hemmakvällar med ljuset ifrån julstjärnorna och julgranen. Maten är inte så tokig den heller, men hade jag fått välja hade jag firat jul hemma själv. Någon jul ska det bli så och inte som det är alla andra jular, att vi firar tre dagar i rad!

Lucia juldekor LED Silver

Staffan juldekor LED Disco

Ljusstake JUL

Julstjärna Ganesha 66 Blå

bilder från inreda.com


Barnkläder

Var borta på blå hallens loppis nu på morgonen. Tänkte att jag skulle fynda lite kläder till lillan. Det fanns jätte mycket kläder, en del var urtvättade och noppriga, det vill man ju inte ha. Men det fanns också en del kläder som var jättefina, men då ville säljarna ha mycket för kläderna. Tycker att det ska vara billigt om man säljer på loppis. Jag fyndade iaf två klänningar, här är en av dem!


Fredagsmys

Efter lite shopping där vi bland annat hittade en jättefin överall till Tuvan och en jumpsuit till mig (så jäkla skön att ha på sig, kan bo i den) så har jag och Tuvan tagit en runda bort till mamma medans min bättre hälft (ibland inte=) ) sov en runda efter nattens arbete.

Sedan blev fredagsmiddagen råstekta potatis med vitlök i mängder samt ryggbiff och kycklingfilé. Till detta kunde jag inte motstå att ha chilibernaie och grillbernaie (min kropp är uppbyggd på "barne") inget grönt blev det till det idag, kände inte för att vara nyttig någonstans!

Nu blir det soffan och en massa tv-tittande, det blir bland annat att titta på Idol, sen hoppas jag att det blir lite mer än så, om jag ens håller mig vaken till hela Idol, loppan väckte som sagt mig  fem i morse!

Ha en mysig fredgaskväll!


Fredag!!

Även när man är mammaledig är fredagen den bästa dagen! Vi har börjat dagen med babysim som i vanlig ordning (ja förutom att lillan inte ville sova mer än till fem i morse) och nu är vi på väg till lite shopping. Lillan är i behov av något varm att mysa i när vi är ute. Hoppas på att hitta nått fint på lindex, har nämligen 30% på valfri vara där.

Hej svejs!


Tidningar

Ni kan inte ens föreställa er hur mycket tidningar jag läser och tittar i. Allt från sladdertidningar till vi föräldrar och inte minst inredningstidningar. Det är både rogivande och lärorikt. Just nu tittar jag igenom en inredningstidning jag säkert läst 50 gånger innan. Men jag hittar nästan alltid nått nytt varje gång!


En vanlig höstdag

Förmiddagen har jag fördrivit tiden med en kopp te tillsammans med svägerskan. Vi har även tagit en skön promenad och en massa prat såklart! Känns inte som att det blir så mycket gjort idag... Men vem vet, får ett ryck senare idag kanske.

Ses senare!


Murgröna och foton

Äntligen tycker jag att jag fått till det bra uppe på vår öppna spis (är en fuskspis). Jag hittade igår ett äppel i betong på plantagen och så framkallade jag foton på lillstompan och ett av dem fick sin plats i den gamla ramen jag fick av mamma. Jag köpte även en murgröna på city gross, ja det fanns inga växter på plantagen som lockade. Murgröna är för övrigt en av mina favoritväxter. Många anser att de är svåra att hålla vid liv, men det är enklare än man tror. Vid jämna mellanrum tar man ur blomman från ytterkrukan och sätter den i ett fat med vatten i. Så får man låta växten suga upp vattnet och sedan ställa tillbaka i ytterkrukan. Den gillar inte heller för mycket sol eller för varm temperatur.


På andra plats!

Igår var det sista "halv åtta hos mig". Vi blev igår bjudna på Skagencheezecake (tror jag det var) till förrätt. Till huvudrätt fick vi fetaostbiffar med fetaostsallad samt potatisklyftor, typ... Hon hade gjort en tzatziki till det som var helt underbar! Till efterrätt blev det äppelkonpott med marrängtäcke.
Efter det var det dags att kora vinnaren. Jag kom på andra plats med en poäng mindre än vinnaren. Hon som vann var såklart hon som sa att hon absolut inte kunde laga mat! 400 kronor var priset.


Höstat

Då har jag röjt lite i trädgården. Räfsat singeln och sopat trappan. Det blåser upp en jädrans massa skit ifrån alla olika gräsplantor jag har. Tycker inte att trädgården ser så rolig ut vid denna årstid, men man gör så gott man kan!


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!