Frasiga småfranska med blå valmofrön
Har idag bakat bullar som är goda och enkla att baka.
20 st 225-250 grader i 15-20 minuter
Recept: 25-50g jäst
7½ dl ljummet vatten
knappt 1 msk salt
1 msk honung
1-2 msk olja
2 liter vetemjöl
Börja med att smula ner jästen i en bunke och lägg i salt och honung.
Häll sedan i lite av vattnet och rör om tills jästen har lösts upp, häll i resten av vattnet.
Tag sedan i mjölet och knåda tills degen inte är kletig längre.
Dela degen i två delar och skär ut ca tio bitar på varje del. Gör små runda bullar och lägg på plåt som är smörad eller med baklåtspapper.
Låt dem jäsa i 20-30 minuter.
Pensla med vatten om man vill ha dem frasiga eller med mjölk om de ska vara mjuka. Tag sedan och strö över valmofrön.
Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter i 225-250 grader.
Så här fina blev dem!!
20 st 225-250 grader i 15-20 minuter
Recept: 25-50g jäst
7½ dl ljummet vatten
knappt 1 msk salt
1 msk honung
1-2 msk olja
2 liter vetemjöl
Börja med att smula ner jästen i en bunke och lägg i salt och honung.
Häll sedan i lite av vattnet och rör om tills jästen har lösts upp, häll i resten av vattnet.
Tag sedan i mjölet och knåda tills degen inte är kletig längre.
Dela degen i två delar och skär ut ca tio bitar på varje del. Gör små runda bullar och lägg på plåt som är smörad eller med baklåtspapper.
Låt dem jäsa i 20-30 minuter.
Pensla med vatten om man vill ha dem frasiga eller med mjölk om de ska vara mjuka. Tag sedan och strö över valmofrön.
Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter i 225-250 grader.
Så här fina blev dem!!

Tack för att du tar dig tid
att kommentera mitt inlägg :)
att kommentera mitt inlägg :)
Fia
Mumsigt