Sol, vind och vatten...

Som jag längtar till nästa vecka! Vid denna tiden nästa vecka sitter jag på ett plan på väg ner till värmen. Det ska bli underbart att få lite värmande sol på sig.

Vi har köpt en söt liten uv-dräckt till lillan så att hon kan bada utan att bli bränd. Hon kommer att vara så söt i den och tillsammans med en gullig solhatt!



Så länge får jag fantisera om värmen genom att äta annanas hemma....



Frukt är något jag lever mycket på när jag är iväg på solsemester, det är ju så gott!!!

Mitt problem inför resan är att jag på senare år har blivit flygrädd... megajobbigt att sitta här hemma och stirra upp sig för det. Samt att vi för första gången ska ha en liten med oss, som kanske inte tycker att det är så roande att sitta i ett flyg 6½ timme! Hoppas innerligt att det kommer att gå bra....


Föresten, jag har lagt märke till att det inte går att kommentera inläggen när jag bloggar från mobilen, jag får bli bättre på att blogga från datorn! Ni kan nästa se när det är från datorn på bilderna, lite bättre foton blir det då =)

Ha det fint!!


Som man bäddar får man ligga



Att gå och lägga sig i en nybäddad säng är så skönt! Så nu på morgonen bäddade jag rent och fixade till mysfaktorn i sovrummet. Lillans lilla säng blev även den tillfixad.

Min lilla bonushund på obestämd tid var snabb med att gotta ner sig i smutstvätten, hon gillar tydligen använda sängkläder bättre!


Kullen

Tillsammans med en galen vän och hennes hund tog jag en långrunda på Kullaberg och med mig hade jag min rackarhund och lillebrors hund. Jag som är van vid en hund dom har en tendens att dra fick en chock när jag gick med brors hund. Fick kolla så att hunden var kvar i kopplet då och då. Kände ingen skillnad på om hon var i det eller inte. Typ som att ut och gå med en ballong!

Nu slöar jag i soffan, men får snart fixa inför kvällens middagsbjudning!

Ha en trevlig lördag alla!


Fredagsfix...

Visst är det skönt att ha fått undan allt inför helgen, ett nystädat hus att vakna upp till på lördagsmorgonen! Köket har fått sig en rejäl omgång idag i alla fall!


Underbara fredag!

Fredag!! Ikväll ska M iväg med jobb och jag ska sitta framför TV:n och glo på en massa skräp och äta skräp. Har suttit själv måndag till torsdag, men idag är det tillåtet att gotta mig i nått onyttigt!


Liten blir stor (större)

Mini börjar bli stor nu och det innebär bland annat att hon är väldigt rörlig. Så därför var det dax att sänka hennes säng till mittenläget. Spjälsängen är inte bara mysig för henne att sova i utan även en bra "barnvakt". Behöver jag springa ner till tvättstugan kan jag alltid låta henne leka lite i sängen så länge, så vet jag var jag har det lilla yrvädret!


Cannelloni

Dagen har gått i en ryslig fart idag!Började dagen med en fantastiskt skön långpromenad vid havet, sedan bvc och trevligt lunchsällskap.

Tänkte att jag slkulle dela med mig av ett enkelt och gott recept som ni kan använda som förrätt eller som lunch.

Cannelloni

ingredienser:

Färskpasta i form av lasagneplattor
spenat
ricottaost
krossade tomater
färsk vitlök
salt
peppar
persilja

Blanda ricottaost och spenat till en röra, salta och peppra.
rulla in röran i pastaplattorna, lägg dem i en gratängform.
Blanda de krossade tomaterna med pressad vitlök, salta och peppra och eventuellt persilja i.
Häll såsen över pastarullarna, gratinera med riven ost.

20 minuter, 180 grader

Till detta hade jag bakat focaccia, olivolja och flingsalt till det.


prenumerera och sol

Det har varit sol idag, helt fantastiskt underbart, några promenader har det blivit idag. Skulle vara skandal att sitta inne en hel dag som denna. Jag passade på att promenera hem till mamma och där blev det semlefika... oops!



(Glöm inte bort att ni kan följa min blogg på bloglovin, bara att klicka på "bloglovinknappen"!)


White Magic

Lite nytt på soffbordet... lite vårlängtan kanske!
Tänkt vad en växt för 19 kronor kan göra. Små vita blommor kommer det sedan att poppa upp... pärl hyasint kallas den för, eller White Magic!




Det första du ser...

...när du kommer hem till någon är deras hall. Därför vill jag gärna ha ett fint och mysigt välkomnande när jag får gäster hem till mig. Jag har inte ändrat mycket, mn blev rätt nöjd i alla fall!



Det hade varit bra om hallen var större, men man får vara nöjd med det lilla man har =)

(ni får ursäkta den dåliga bilden)


Fredagslyx!

Lyxar till lunchen med en smarrig räkmacka! Är ju trots allt freeeeedaaaag!!!


Lillstrumpa

Lillan och jag har hunnit med en långpromenad nu på morgonen. Så resten av dagen får jag fixa lite här hemma, känns som att det står lite stilla med heminredningen för tillfället! Men det kliar i fingrarna och jag vill bara göra något nytt!


Dagens lunch

Dagens lunch idag blev tomatsoppa med persilja. Så himla gott, godare med pasta till, men det hoppar jag över för att göra den lite smalare!

Mycket enkel att laga, tar bara några minuter. Använd passerade tomater, lite vatten och matlagningsgrädde efter smak. Tillsätt köttbuljong, vitlöksPEPPAR inte pulver, chilli, salt, peppar och persilja. Det är den enkla varianten!

så var denna dagen snart över...

Jag har idag åkt en runda in till stan, massa prat och lunch på espresso house!
Alltid lika skönt att få komma hemifrån och slippa göra samma sak.
Jag hade tänkt lägga in några inspirerande inredningsbilder, men min dator strular lite som vanligt.
Så jag hoppas på bättre blogginlägg i morgon!

Ha det fint!

Morgonstund har guld i mund

Jag började dagen med en lång skön promenad med hunden och lillan i vagnen.





Känns skönt att ha gjort det på morgonen, sen kan jag göra vad jag vill resten av dagen och veta att ag har rört på kroppen!

Denna vecka har jag inte så mycket planerat, känns skönt, kan jag ta det som det kommer. Så nu ska jag städa lite här hemma (som alla andra dagar) och sen mys med lillan!




Söndag

Idag har vädret varit helt underbart, lite vårkänslor fick jag! Helt vindstilla och skön luft.
I morgon är det ny vecka och nya tag, bättre blogginlägg är ett mål nästa vecka :)

Ha en mysig söndagskväll...


Bubbelbad!

Njuter av ett varmt bad efter en lång skön, men blåsig runda med lillfamiljen!
Längtar efter våren och de sköna kvällspromenaderna med hunden till fågelkvitter. Men än får jag nöja mig med soliga vinterdagar som inte är fy skam bara det!
Efter mitt avkopplande bad kommer senare bror och hans tjej och hälsar på, vi ska minsann synda med köpepizza ikväll!!

Tjingeling!


Fredagen den 13:de

Än så länge har inte dagen fört otur med sig, men jag har fortfarande en hel kväll med goa töser framför mig, kan hända mycket då!
Dagen har annars handlat om babysim, låååååångpromenad och villa (men känner mig ändå lite sömnig).
Ska strax fixa fejjan och dra på mig nått klädsamt inför kvällen och såklart äta god fredagsmiddag med min lilla familj!

Hoppas ni får en trevlig fredagskväll!!


Städning, jobbsök och mums med mini...

Knallar runt i huset och fixar lite här och lite där och drömmer om ett större hus. Tycker om det lilla hus vi har, men hade gärna haft 50kvm till!
Leker och myser med lillan mellan varven (när hon blir uttråkad) men nu sussar hon en stund! Var ett tag sedan hon sov vid denna tiden.
Passar även på att kolla jobb när jag har lite tid för mig själv.

Tjingeling mina vänner!!


Fräscht!

Fick idag hem sakerna jag beställde på HM, så här fint blev det på toaletten!


Bondromantik







Jag längtar såklart efter våren, så är det alltid när det är nytt år. När det gäller inredning förknippar jag det med bondromantik, både vår och sommar. Det är för mig en ljus och behaglig känsla och doft av rosor och pelargonia.
Framförallt tycker jag att det är så fint att ha den romantiska känslan i köket, där man oftast är.


Lite nytt syre

Jag slänge alla blommorna jag hade i fönsterna igår, så jag köpte lite nytt. Denna gång blev det gröna växter som håller länge. Inga småblommor som dör och ser trista ut!


Semledax

Efter att många i min omgivning tjatar om semlor och redan tjuvstartat, så kunde inte jag heller hålla mig! Så jag gjorde egna och de blev riktigt goda!


Middagsfint





i går passade jag på att duka fint när bror och hans tjej kom på middag. Man får ju passa på att duka fint när det kommer någon, det är ju inte så att jag gör det för oss själv här hemma (fast det händer ibland).
Till middag åt vi vitlöksbröd som jag själv gjorde och lasagne. Efter det blev det morötter med dip och godis!
Det är så fredgasmys ska vara =)


Röd dag och fredagsmys

Man märker verkligen när det är en röd dag, det är som om hela samhället stannar upp. Så är det i alla fall här jag bor. Inte en bil på gatorna och knappt något folk ute. Jag har i alla fall passat på att ta en långrunda med hunden, och pratar skit med syster och en kompis. Nu är jag mest slö och väntar på kvällen!!


Grönt är skönt

    
   

Jag är så sugen på att handla hem en massa nya blommor till huset. Tycker det börjar att dö ut här hemma och sen tycker jag att det behövs lite nytt!
Sen längtar jag till våren, då jag kan plantera i krukor utomhus och få fixa med växthuset. Jag har redan en del planer för trädgården, så nu är det bara våren jag väntar på.

Hoppas ni har och får en trevlig regndag...


HM Home

 

Har beställt nytt dushdraperi på Hm Home. De har helt fantastiskt fina saker till hemmet!


Jag beställde lita andra saker också, passade såklart på när jag hade lite rabatt!
Att näthandla kan vara farligt, i alla fall när det är så grått och blåsigt ute så att man inte vill ta sig ut mer än nödvändigt. Då hamnar man lätt framför datorn.

Ha en bra dag i stormen!


Lite mer nytt!



En liten krok hittade jag på magasin 36, ska sätta den på min lilla mini-ö i köket!



Sen blev det ett paket sevetter, jag älskar servetter, jag vet det är lite konstigt!


rassel

Skulle idag åka och kolla läget på magasin 36, men de hade stängt!
Så det blev en runda till outletområdet. Där fyndade jag tre små söta saker.





Julen åkte ut i går. Så jag kände att jag ville piffa upp det nya året med lite nytt på bordet!


Nyårsdagen

Ligger i soffan efter en trevlig kväll igår! I vanliga fall sover jag vid tio elva, men blev en lång natt med tidig morgon! Hoppas ni haft ett trevligt nyår alla :)


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!