Middagsbjudning

Ikväll kommer en gammal vän  och hennes familj på middag hos oss. Jag tycker alltid att det är lika kul att ha hem folk (jag är översocial) och att laga god mat som förhoppningsvis kommer att uppskattas. Inte minst är dukningen kul att fixa med, gillar att göra det extra fint på bordet, så att det ser trevligt och inbjudande ut helt enkelt.

Sen är det extra kul att gästerna gillar att spela spel, för det jag också! Så jag har bett dem att ta med ett spel som heter blokus. Fick spela det första gången hemma hos dem och tyckte att det var riktigt kul.




Halv åtta hos mig, blir sex hos mig...

Syster och jag kom på den briljanta idén att vi ville köra "halv åtta hos mig". Felicia (syster) raggade upp en tjej på sitt arbete och jag lyckades ragga upp en gammal skolkamrat på facebook.
Så om en vecka börjar vi hemma hos Felicia, då ska hon laga tre rätter.  Det som är roligast är att vi är fyra tjejer som inte brukar umgås i vanliga fall (förutom jag och Felicia). Ska bli riktigt kul att se och smaka på de andras mat samt se hur de bor =). Eftersom vi är vanliga dödliga människor, alltså inga människor på tv (ja dem är odödliga efter att de varit på tv) så kommer vi inte att kunna köra alla fyra kvällar i rad. Förmodligen är det bara jag som hade kunnat det eftersom jag är ledig, de andra är nog lite mer seriösa än så.
Vi kommer också att ändra tiden till klockan sex.... så titeln blev ju lite småt knas!


Mammas kolloniodlade pumpor

Mamma har varit så duktig så hon har odlat upp egna pumpor...... till en förbannelse! Hon har fått så sjukt mycket pumpor att vi har delat ut till allt och alla.
 Jag var borta på hennes kolloni innan idag och hämtade lite fler. Jag passar även på att plocka lite kastanjer i kaptenens trädgård.


Pyssel

Efter att jag varit på föräldragruppen, vilket var trevligt har jag bland annat gjort om mina fula tändsticksaskar. Ett gammalt hederligt trick är att helt enkelt klistra på något på asken som gör att de ser trevligare ut. Jag har även varit på Soluppgången här i Höganäs och köpt mig två silvriga hjärtan. Jag hade en plan på var jag skulle ha dem när jag köpte dem, men blen nog inte fullt så bra.


Föräldragrupp

Strax är det tid att gå bort till den första träffen med föräldragruppen! Ska bli spännande att träffa de andra mammorna ( känner redan två av dem). Har egentligen ingen aning om vad det hela kommer att handla om, antagligen får man lite tips och råd från alla samt BVC sköterskan. Som mammaledig kan det ibland bli lite tråkigt, därför tycker jag att det är kul med sånt här! Det är tur att jag har så många projekt på gång här hemma som jag kan fixa med. Ha det bra så länge!

Byrån

Så här fin blev vår byrå!

Vad tycker ni??


Målning av möbler

Idag kommer vi att bli klara med vår byrå som vi har jobbat med förra veckan. Det fattades lite målning på lådkanterna igår samt att vi har klätt lådans botten med samma tapet som på byråns framsida. Så idag ska vi sätta i lådorna och beskåda vårt arbete! Jag kommer att lägga ut en bild på den senare idag.

Sedan har vi även börjat måla på ett nytt fynd vi gjorde igår. Det är en lite bänk med två lådor och ett litet fack. Man kan antingen använda den som en tv-bänk eller kanske som en hallmöbel med fina kuddar på.
Den kommer vi bli färdig med i veckan hoppas jag, om inget annat kommer i vägen.

Allt vi fixar till kommer det såklart bilder på!

...

c3nrs63y3fv"


Follow my blog with

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/3017136/hem-amp-tradgard?claim=c3nrs63y3fv">Follow my blog with Bloglovin</a>

Nu kan ni följa min blogg på Bloglovin

Nu är även jag medlem på bloglovin. Den lilla "knappen" i det vänstra hörnet är till för er som vill följa min blogg på www.bloglovin.se

Hoppas att det är många som tycker min blogg är fin och värd att följa!

Kommenterar gärna och ge tips och ideér till inredning eller annat kul =)

Blommor på bordet som varar

Jag tycker att det ser trevligt ut att ha blommor på bordet. Jag brukar köpa hem en bukett liljor eller något annat vackert. Tyvärr varar inte en bukett så länge, så därför har jag idag gjort en liten grupp av blommor.







De två hjärtan som ligger på jorden och rosen har jag gjort av betong.

Klätt om en gammal skolåda...

Har klätt om en gammal skolåda med scrapbookingpapper. Min tanke är att Tuva-Li ska ha den till att samla sina dopkort och kommande fördelsedagskort och annat smått och gott.

Så här såg den ut från början



Det nya utseendet



Tycker själv att den blev jätte fin!

SÅLD!


Ny servis

Har idag köpt en ny servis. Äntligen... har haft iittala servisen lääääänge nu!

Så här ser den nya ut...




Nystädat!

Det är så skönt när man har röjt undan och städat i huset innan fredagskvällen är kommen. Då kan man  ligga i soffan efter att ätit gott och njuta av ett städat hem och slappna av till en bra film.

Soffan är redo!



Något annat som är skönt att ha städat är badrummet, finns inget värre än ett ofräscht badrum!


Kladdkaka al´a special

Syster och jag blev som vanligt sugna på något gott, och fick för oss att baka nått. Inte heller har vi förmågan att låta bli sötsaker, så det blev kladdkaka med vitchokladbitar i mitten och riven vitchoklad på toppen. Till det hade vi såklart grädde!

Visst såg dem goda ut?!

 


Projekt nr: 2

Syster och jag har idag påbörjat nästa möbel efter vår fåtölj. Den har vi förhoppningsvis sålt till en dam i Kristianstad. Hennes son kommer på fredag och hämtar den, sen sa hon att jag skulle passa mig, för hennes son är väldigt snygg! Haha... Så idag har det målats och tapetserats, tror vi kan vara klara med den till helgen. Fortsättnig följer i morgon, då har vi nog kommit en bra bit på vägen!

Klä in dina tråkiga papplåder i tapet eller i vad ni själv tycker!

Jag köpte trista papplåder på IKEA för 5 kronor styck. Sedan klädde jag in dem i tapet.
Jag valde att ha kvar lite av kartongens naturfärg.

Så här såg de ut från början.





Det nya utseendet!







Höstmys

Nu har hösten kommit på riktigt och då tycker jag att det är dags att göra fina höstarangemang. Idag har jag bland annat använt mig av pumpor som min mamma har odlat upp och vanliga pinnar som jag tagit snöre runt.




Söndagskväll hos syster

Ikväll har vi varit hemma hos syster och käkat ris med kasslergratäng. Till efterrätt hade hon gjort världens laddning med chokladpudding med grädde. Kunde inte äta all choklad, sjuuuukt illamående efter ett tag. Sedan spelade vi lite spel innan vi gjorde nått pinsamt....spelade bingolotto!! Vann hundra spänn, gött.

Citronmuffins med maräng

Jaha, då var det söndag igen! Hade en jätte trevlig kväll i går, hmma hos goa vänner som vi träffar allt för sällan! Jag bakade citronmuffins med maräng på för att ge bort i värdinnegåva. Hoppas nu att de är goda, var lite annorlunda smak på muffinsen, inte så söta som muffins brukar vara.

Så här blev resultatet!

TILL SALU!

Har en jätte fin fåtölj till salu, lägg ett bud!


Lördagkväll

Har fixat och donat hemma och Felle och per idag. Fast att nästan alla möbler är detsamma som de hade i den gamla lägenheten, så ser det mycket bättre ut i den nya! Hoppas nu bara att Felle slutar med att asa hem en massa skit. Hon har lika mycket köksredskap som en 70 årig käring som haft hela livet på sig att samla. Hon har allt man kan tänka sig, saker man inte trodde fanns! Men Jaguar i alla fall tvingat henne att slänga en del saker i en så kallad loppislåda. Eftersom jag har varit hos henne hela dagen har jag inte hunnit med nått här hemma. Har precis avnjutigt fläskfilé med hemgjorda klyftpotatis grillade med färsk vitlök och stekta champinjoner och lök. hade även tomater som var marinerad i olivolja, vitlökspeppar och basilika. Självklart hade jag chillibearnaise till det. Nu ska vi se på true blood och sedan blir det nog idol som alla andra svennar glor på 

Babysim

Snart dax för babysim. Det är jätte kul och Tuva-Li verkar också gilla det, hon är i alla fall helt slut efteråt! Hon är så söt i sin minibadbyxa... Tänk att man har varit så liten en gång. Efter babysimmet är tanken att vi ska hem till syster och Pers nya lägenhet, får hjälpa syster att få ordning på inredningen. Hon skulle lika gärna kunna bo i en husvagn, hon hade passat i en sådan haha... Nä, äntligen har hon hittat en fin lägenhet! Till och med större än vårt hus ... Hej så länge!

Hinder på vägen...

Gardinen är sydd men självklart fattades det delar till skenan som gardinen ska hänga i, vilket jag anade igår när vi köpte den, men men... Så det blir till att åka och köpa delarna i morgon. Jobbigt redan som det är nu att jag inte får upp gardinen direkt, vill ju se hur det blir! Bara att vänta till i morgon...

Till sjukgymnasten med lillestomp.

Ska vara hos sjukgymnasten på förmiddagen idag med lillan. Hoppas det har blivit bättre så som jag tränar den lille! Annars är det bara att kämpa på... Efter det kanske det blir en runda i Ängelholm innan jag åker hem och syr gardinen till lillans rum. Sedan ska jag och syster hämta en byrå som ska bli restylad! Heej så länge....

Inhandlat gardintyg

Har precis varit på Ikea och köpt tyg till lillans rum. Valde ett tyg som jag i vanliga fall inte skulle gilla, men känns som att det kommer passa i hennes rum! Kommer bilder på det sen 

Frasiga småfranska med blå valmofrön

Har idag bakat bullar som är goda och enkla att baka.
20 st 225-250 grader i 15-20 minuter

Recept: 25-50g jäst
7½ dl ljummet vatten
knappt 1 msk salt
1 msk honung
1-2 msk olja
2 liter vetemjöl

Börja med att smula ner jästen i en bunke och lägg i salt och honung.
Häll sedan i lite av vattnet och rör om tills jästen har lösts upp, häll i resten av vattnet.
Tag sedan i mjölet och knåda tills degen inte är kletig längre.
Dela degen i två delar och skär ut ca tio bitar på varje del. Gör små runda bullar och lägg på plåt som är smörad eller med baklåtspapper.
Låt dem jäsa i 20-30 minuter.
Pensla med vatten om man vill ha dem frasiga eller med mjölk om de ska vara mjuka. Tag sedan och strö över valmofrön.
Grädda mitt i ugnen i  15-20 minuter i 225-250 grader.

Så här fina blev dem!!


Hunden tror att Tuva-Li är hennes bebis!





Jag har alltså en ersättare om det skulle behövas, haha... Tuva-Li verkade inte bry sig så mycket om att Aida satt så nära, Tuva-Li drog henne lite i håret utan att Aida brydde sig, så söta tillsammans!

Fyra stjärnors middag

Jag tycker att fyra stjärnors middag är riktigt kul att titta på. Inte nog med att man får se hur de bor, de delar även med sig av intressanta berättelser om sitt liv! Har ni inte sett det så gör det. Strax efter börjar halv åtta hos mig om man gillar det. Jag har i alla fall kommit underfund med att kändisar i Sverige inte bor så värst flådigt. Vissa har riktigt tråkigt hemma... Det är inte som kändisarna i Hollywood! Inte för att de alltid har så fint, men de har i alla fall 23 sovrum och 12 toaletter.

Vinnarbilden...



Här har vi bilden jag kom på andra plats med, borde ha vunnit!! Den är tagen i Krapperups trädgård...

Sy egna hissgardiner!

Ibland kostar gardiner och liknande en förmögenhet, i alla fall om man ligger inne med skyltfönster som jag gör. Så därför köpte jag tyg på IKEA och lät mamma sy dem, men det är inte så svårt. Jag tänker nästa gång själv sy något till  Tuva- Li´s rum.

Så här ser det ut i mina fönster i vardagsrummet...



För att det ska bli nått så när rakt i upprullningen får man lägga in en tyngre stång, jag har lagt in en gardinstång!

Tvåa i en fototävling

I slutet av maj månad skickade jag in en bild till en fototävling. För någon vecka sedan kom tidiningen hem som höll i tävlingen, jag hade ingen aning om att den hade kommit. Hade antagligen hamnat i tidiningsinsamlingen direkt! Men så ringde mamma och undrade om jag viste att jag hade kommit på andra plats i fototävlingen... Jag slet fram tidininginsamlingen och rotade fram tidiningen, mycket rikltigt hade jag kommit på andra plats!!



Självklart kunde jag inte lägga upp bilden, ibland är datorer en irritationsfaktor!!!


Kul med tips!

Tack för hjälpen med bloggdesignen och alla bra tips. Jag har själv tänkt på det där med att tapetsera ett bord och sedan lägga en glasskiva över, har dock inget bord att göra det med i nuläget... Men det kommer säkert göra ett enorm lyft på bordet eller skrivbordet!




Tapetserad byrå



Så här ser nu byrån ut. Min tanke var som sagt att jag skulle lacka den, men nissen i färgaffären menade på att det skyddar inte tapeten så mycket samt att färgen kan bli annorlunda på tapeten efter att den blivit lackad. Så jag får se hur jag gör, men nu så länge är det i alla fall olackad.

Kan erkänna att jag inte är fullt så nöjd med reusltaten, men det var första gången jag gjorde det!

Byrån köpte jag för 40 kr på jonstorps loppis för några år sedan, tapetrullen kostade 99 kr på rusta och lite lim. En helt ny byrå för nästan inga pengar alls.

Då var designen fixad!

Då var det klart..

inte bra på detta med designen, haha

Min design är inte riktigt färdig om ni undrar vad fan det är som händer på vänster sida av bloggen =)

Nu flödar idéerna!

Nu ska jag verkligen försöka att blogga aktivt, hoppas på att jag är tillräckligt kreativ och hittar på en massa nya saker. Men min syster och jag har en del planer på G!

Jag håller som sagt på att fixa min byrå också, jag ska bara köpa lack och lacka den innan jag kan sätta i knopparna igen. Det kommer självklart bild på det slutgiltiga resultatet sen!


Tapetsera din Ikea pall



Så här målade jag pallen först...



Sedan köpte jag en billig tapet på Rusta, det som fattas nu är att lacka över tapeten så att det inte fnasar sig eller går i sönder...

Badkar med tassar

 Jag har föresten skaffat mig ett sådant här badkar, tyvärr funkar det inte att lägga upp mina egna bilder just nu, men det kommer!

tapetsera

Hej alla, det var ett tag sedan nu, typ sådär ett år sedan! Sedan det sista blogginlägget har det hänt en del... jag har blandannat en liten dotter på 16 veckor sittandes i mitt knä just nu. Det har bland annat medför att jag har fått inreda ett barnrum! Det var lite annorlunda, men kul. Hoppas att ni vill fortsätta att följa min blogg, nya som gamla. Mitt senaste projekt är att tapetsera möbler... jag har bland annat tapetserat min tråkiga kökspall från IKEA... jag har tidigare målat den, men ville nu göra om den igen.

Jag har lite roblem med att få upp bilderna men ska snart få till det!

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!