Tror hon är osynlig...

Aida får inte lov att ligga i soffan, men när jag vänder ryggen till smyger hon upp! Hon tror inte att hon syns, men det gör hon...efter ett tag. Så lite lyckas hon att gömma sig bland kuddarna.


Familjemiddag...

Under vår pumpatävling passade vi på att äta och dricka gott. Jag hade lagat en thaigryta med ris till. I grytan hade jag bitar av fläskytterfilé, bambuskott, vattenkastanj, böngrodda, minimajs, färska champinjoner samt röd currypasta. Jag hade även i två köttbuljonger och sambal oelek. Det blev tydligen en höjdare för maten tog slut. Mamma hade lagat kladdkaka med dumle och marshmallows, riktigt kletig och klibbig var den, men sjukt god. Till den hade vi vispad grädde.





Vi passade även på att titta på foton från Sri lanka resan vi gjorde typ -07 (måste det ha varit) och foton från Turkietresan förra sommaren. En massa reseminnen kom upp och syster och jag mindes vår lilla Londonweekend...


Pumpafest

Igår hade vi vår så kallade pumpatävling, och vår pumpa vann!!! Första gången vi vann i en av våra familjetävlingar.

Så här såg vår vinnarpumpa ut...



och här är de andra tre som var med i tävlingen...


Halloween!

Ikväll är det dags för pumpatävling i familjen. Vi brukar ha tävlingar i familjen om vem som gör bäst julklappsinslagning, påskägg, dörrkrans och annat kul. Denna gång ska vi tävla om vem som gör den bästa halloweenpumpan (kommer bild på den efter tävlingen), så i dag ska jag försöka hitta en fin pumpa! Samtidigt passar vi på att äta gott och ha trevligt tillsammans.

Ha en underbar söndag alla!

(kul med alla kommentarer föresten :) )


Några rätter vi ätit...

När jag höll i halv åtta hos mig, bjöd jag på canelloni till förrätt med spenat och ricottaost samt tomatsås. Till varmrätt blev det ugnsstekt lax med ugnsbakade potatishalvor och kantarellsås. Till efterrätt blev det en klassisk cheezecake med Kiwi till.

Jag har även blivit bjuden på chèvreost på äppelbotten, hackeböff med rösti, bacon, lök och champinjonsås. Efterrätt blev rabarberpaj med vaniljsås!

Tyvärr har jag inte några bra bilder på maten just nu...


Gekås

Igår var jag i Ullared och handlade på gekås. Det blev mest kläder till lillan. Jag brukar annars hitta en del inredning som är fin inne på gekås, men denna gång var det dåligt med det. Jag hittade i alla fall några ljuskoppar och en ljusstake i en av butikerna ute på outletområdet.


Soffhäng

Ligger i soffan och kränger naturgodis efter ett Zumbapass. Jag är mästare på att fylla på med nya kalorier så fort jag blivit av med några. Slötittar på Robinson och funderar på vad jag ska köpa på Gekås i berömda Ullared i morgon.

Ha en fortsatt skön kväll!


Loppis!!!

På lördag kommer mamma, min syster och jag att hålla loppis hemma hos mig. Passa på att titta förbi när ni ändå tar en tur på marknaden!


Gårdagens middag

Igår var det som sagt dags för tre rätters igen. Precis som jag trodde kunde hon visst laga mat! Hela alltet var hur bra som helst. Jag blev i alla fall proppmätt. En mycket trevlig kväll. På måndag är det sista middagen i tävlingen. Lite synd för detta har varit jätte kul!

Jag hade tyvärr inte min riktiga kamera med mig, så bilderna jag bjuder på är tagna med mobilen.


Morgonro

När lillan sov förmiddag passade jag på att städa köket och fixa den där mysiga känslan som medför lugn och ro. Med en kopp kaffe och en bra tidning och lite inredningssnack med mamma blev vi båda inspirerade. Så strax ska lillan, jag och hunden åka hem till mamma för att göra om lite hemma hos henne.


Saker från förr...

Mamma hade fått en massa gamla ramar från mormor. De fullkomlig utstrålar en glömd tid som skriker efter att få komma fram igen. Jag fick välja ut en ram och vet redan vilken bild jag ska ha i den. Bilden är kanske inte så bra på ramen då den är tagen med mobilen, men kan ni se dess fina mönster? Jag älskar den i alla fall! Glaset är av den gamla stilen så det är en aningen välvt.


Ny kock ikväll!

Ikväll är det tredje gången för "halv åtta hos mig". Det ska bli riktigt kul att se och smaka på maten. Dagens kock menar på att hon inte kan laga mat, jag tror att alla kan laga mat. Det finns inga regler på hur man ska göra. Så jag tror att det kommer att bli jätte bra ikväll, trevligt om inget annat och det är det viktigaste!


Gör din egen sänggavel.

Jag tyckte att sängen var tråkig utan sänggavlar. Jag hade inte heller möjlighet till att köpa en sängstomme eller gavel som skulle kunna passa till vår säng.
Därför byggde vi vår egen utav två gammla garderobsdörrar som skulle kastas. Jag klädde in gavlarna med ett gammal innertäcke så att det skulle bli en mjuk känsla. Sedan sydde vi ett överdrag av ett tyg jag gillade. Från början hade jag ett vitt tyg, men hittade sedan detta beiga som jag köpt en gång i tiden på Sri lanka. Så min syster sydde ett nytt "tygöverdrag" till mig av det.



Sängkappan ni skymtar har även min syster sytt till mig av vitt lakanstyg från IKEA.




Gaveln går ända ner till golvet och är fastskruvad i sängen.

Ett enkelt sätt att få en gavel, samt att man kan ändra utseendet snabbt och enkelt gennom att sy ett nytt överdrag! Varför inte matcha gaveltyget med par kuddar på sänge... möjligheterna är många.


Hem och trädgård

Jag har suttit och tittat i en inredningstidning idag och blivit sugen på att fixa här hemma... som vanligt. Men det är inte alltid tvunget att göra några större förändringar för att det ska kännas nytt och mysigt i sitt hem eller i trädgården.

Jag lägger upp några bilder som kanske kan inspirera er lite.






Toaletten

Fick för mig att jag skulle ändra lite inne på toaletten. Jag kan inte göra så mycket, men ställde in ett litet bord. Jag får känna efter lite om jag trivs med det, men det kan vara bra att ha ett bord att bland annat lägga sin bok på när man badar.

Tidigare såg det ut så här...



...och nu så här...

Vilket är bäst??


Lugna söndag...

Idag blir det till att ta det lugnt efter ett Zumbapass och städat huset. Känns alltid lika skönt att luta sig tillbaka i soffan eller ta en skön promenad när hemmet är i ordning. En trevlig eftermiddagsfika skulle sitta fint!

Hej så länge...


Älskade pizza

Till kvällsmat blev det hemgjord pizza! Jag var extra lat idag och köpte ett pizzakit med färdig deg och tomatsås. Jag brukar annars göra degen själv, tycker nästan att det blir godare. På pizzan hade jag tomatsås, ost, kyckling som jag kryddade med chilliexplosion och vitlökspeppar samt förstekte. Sedan hade jag färska champinjoner och färsk vitlök och så klart pizzakrydda.
Mumma!!


Inspiration

Alla behöver vi lite inspiration ibland...

 








Min nya favoritplats!

Jag tror vi alla behöver en plats i sitt hem som man känner att man kan få vara för sig själv och se sitt favoritprogram på tv:n eller läsa en riktigt bra bok. Detta blir extra viktigt när man inte bor själv. Jag har fixat mig en plats i vårt sovrum där jag kan koppla av och få vara ensam och ladda batterierna.



I denna soffa som jag för övrigt har bytt mig till, har blivit min nya favoritplats i mitt hem. Jag har egentligen haft denna plats länge, men efter att jag fick min lilla prinsessa har jag fått ett större behov av att få spendera lite mer tid här.

Det behöver egentligen inte vara en så stor plats. Det kan vara en skön fåtölj i sitt sovrum med en bra läslampa som kan bli din plats. Eller kanske kan det vara i badkaret ni hittar en avkopplande stund. spelar ingen roll var, men en myshörna är alltid bra att ha!


Fynd!

Idag åkte jag till Väla köpcentrum med två andra mammor och deras små raringar. Då de har öppnat ännu en ny avdelning på köpcentrat hade de en del erbjudanden i butikerna. Jag fick bland annat ett presentkort på 50 kronor i s.oliver, men en väldigt snäll dam hade fått ett på 100 kronor och bytade gärna med mig eftersom hon ändå inte hade tänkt handla i butiken. Så jag fyndade en kofta som de förutom mina hundra kronor i rabatt även hade ett öppningserbjudande på. Så jag fick den för halva priset!

Sedan hittade jag en ursöt klänning till min lilla prinsessa, även den på halva priset inne på H&M. Det blev också ett sött hårband till henne, som jag har letat efter det. Så ett sådant fick det också bli.


Morgonstund har guld i mun...

Morgonstund har guld i mun, eller vad det nu heter. Men det känns mer som taggtråd i käften när man går upp 05:30. Men jag har tagit mig en lur på soffan nu, kommer jag orka med välarundan som väntar. Ska kolla in den nya affären piraia, kanske man hittar nått fint till lillan! Nä, dax att fixa facet innan hon vaknar. Ciao ciao...


Kvällsmys

Lillan har somnat och jag har satt mig i min lyxiga fåtölj med en latte. Samtidigt tittar jag på fyra stjärnors middag. Får man pusta ut efter en dag med lillans bravader. Ha en bra kväll!


Bordsdukning

I måndags var det som sagt min tur att ha "halv åtta hos mig". För mig är det inte bara maten som är det roliga, utan även bordsdukningen.
jag försökte att ha ett hösttema på min dukning, och så här såg det ut.






Fortfarande i soffan

Jag och tuvan sitter fortfarande i soffan. Har båda hunnit med en tupplur. Har inte heller någon energi till att göra nått vettigt heller! Vi stannar i soffan lite till...


Godmorgon

Godmorgon alla! Idag fick jag sovmorgon till sju, tjohooo!
Sitter nu i soffan med lillan halvsovandes i knäet och tittar på the voice. Det är jäklans väder ute. Vad ska denna dag bjuda på??


Densamma men ändå så förändrad

Jag anser att jag är densamma som innan jag fick barn. Jag har alltid trott att nyblivna föräldrar har fått ett överdrivet och tråkigt tänk på helt fel grunder (finns de som går lite över gränsen kanske). Nu märker jag hur annorlunda man tänker och prioriterar, de som inte har barn kan inte förstå och absolut inte sätta sig in i tanken på hur det är att ha barn förrän de har fått ett på riktigt. (jag trodde tidigare att jag kunde det) Jag märker hur illa berörd jag blir av att se på nyheterna och höra och se att något barn har omkommit i en olycka eller försvunnit. Trodde aldrig att jag skulle bli så här. Självklart har man kännt sympati tidigare, men det är på en helt annan nivå nu. Plötsligt känner man hur levande och sårbar man är. Bara tanken på att det skulle hända min lilla flicka något får mig att rysa, hur skulle jag kunna ta mig igenom det?!
Det får mig även att tänka på att man ska ta vara på de stunder man har med sina nära och kära, plötsligt kan de vara borta för gott. Lev i nuet och ta inget för givet! Va gärna lite impulsiv och va inte rädd för att göra saker, i morgon kan det vara för sent.


Perspektiv









Lite bilder på min omgivning i mitt hem... från ett helt annat perspektiv än man är van att se dem på.


Tre rätters ikväll...

Ikväll gäller det! Då är det min tur att bjuda på tre rätters. Är det illa om jag inte har bestämt mig för huvudrätten än?! Har beslutsångest, vill ju att det ska bli perfekt och att det ska passa ihop med i alla fall förrätten. Men det kommer väl som en blixt från klar himmel under städningen. Ja för städa krävs ju också när man nu har gäster på ingång. Är just nu i full gång med städningen och upptäckte hur mycket skit man har över allt... På tal om massa saker, jag kommer att ha loppis hemma lördagen den 29!

Ses sen!!


inredningssugen...

Har nu på förmiddagen tittat igenom en rad olika inredningstidningar. Man blir ju så sugen på att fixa här hemma då. Men det är inte möjligt att göra det en gång i veckan.



Nu ska vi ta en snabb runda inom ittalaoutleten sen ska vi hem till Tuvans faster och familj på fika!


Lite fler bilder

Jag kom på at jag måste ändra storleken på bilderna för att de ska kunna laddas upp.... så här är två till.









Foto från dagens promenad



Jag tyckte att detta träd hade en så fin stam med en tjockt täcke av mossa. Samtidigt ville jag ha med hela trädet och därför har jag fotat det underifrån.

Jag har tagit fler foton, men kunde tyvärr inte ladda upp fler, datorn ville inte av någon anledning.

Hoppas ni alla har haft en skön lördag och att ni passat på att vara ute i det fins vädret. Nu ska jag hålla kväll efter en dag på två födelsedagskalas.

 


Alfapet

Har precis ätit gott med Felle och Per, nu spelar vi alfapet på riktigt, inte Wordfeud! Sedan är det Idol på tv, Svenne som man är kommer jag att hålla ett öga på det. Ha en trevlig kväll!


Spillevinken!


Höstpynt

Jag fick göra om mitt lilla pumpaarrangemang för att det lätt samlades fukt i glascylindern.
I stället blev det så här!


Soffan

Efter att jag va hemma hos mamma över lunch har jag legat i soffan hela dagen och tänker fortsätta med det också. Jag är dunderförkyld, loppan gnällig, hunden gastig och katten är som vanligt evil, lika bra att inte engagera sig i mycket mer än tv:n då. Missa inte Greys ikväll ni som följer det (vilket alla borde göra) för det är ju sp bra!


Brittan

Såg Britney igår i Malmö. Blev glatt överraskad hur bra platser jag lyckats boka. Fullt ös på scenen och Brittan hängde tappert med alla moves... Men en fet robot på scen var hon i alla fall inte! Grymt avslut med grymt tryck i!


Höstens förtrollning

I slutet av sommaren längtar jag alltid till hösten. Det är de kalla kvällarna med den höga luften och de skiftande färgerna på träden som är så mysiga. Hemma kan man tända ljus på kvällen och ta på sig en mysig tröja och innetofflor med ett gosigt täcke i soffan.
Men så kommer hösten och den blir nästan aldrig som man tänkt sig. För min del gör det inte så mycket om det är mulet någon dag, men när det regnar en hel dag är det lite smått trisst. En dag, fine, men två dag är inte okej.
Men överlag är ändå hösten mycket bättre än månaderna januari, februari och mars, de månaderna kan vi helt skippa!

När det blir höst, får jag en känsla av att allt börjar om igen, det är inte vid nyår det börjar om, det är i september när skolorna börjar igen, när de flesta har haft sin semester och vi köper nya kläder för hösten. Det är nog därför många gillar hösten, för att de kan börja om. Sen är det såklart himla fint ute när träden skiftar färg!

                        

 


Spegel spegel på väggen där...

Det har länge varit en svart tom vägg ovanför soffan och jag har inte riktigt hittat något att hänga där. Men av en slump när jag som minst letade så hittade jag en spegel som jag såg framför mig hänga ovanför soffan.
Så jag köpte den och hoppades på det bästa.


Är inte så bra bild, men var inte lätt att hitta en bra vinkel med en stor jävla taklampa ivägen.


Blommor på trappan




Soffbordet.

Återigen har någon frågat var soffbordet kommer ifrån och det är ifrån Living i Helsingborg.

 

image description


Martello

Lillebror fick en Martello Espressomaskin idag  av Marcus, Cornelia och mig. Han blev glad för den, va väl tur det! Kanske hans sambo som blev mest glad för den, haha...



Så nu kan de dfricka kaffe så att det sprutar ur öronen på dem!
Man kan ju hoppas att man blir hembjuden på en och annan kopp då och då...


Till lillebror!


Fredag!!

Igår var jag hos Felicia då hon var först ut med halv åtta hos mig. Det var jätte trevligt och god mat! Ser fram emot nästa gång, då är det min tur. Måste erkänna att jag är lite smått nervös. Allt måste ju bli perfekt. Sen har vi bestämt alla fyra att vi lägger 100 kr var i vinnarpotten. Spännande!!

Annars är det dags för babysim nu kl nio, sedan tror jag att jag ska ligga på soffan idag om inget annat dyker upp. Ikväll ska vi hem till goa vänner för att se på fotboll.

Ha en bra dag!


Shabby chic bord

Någon som är ute efter ett litet bord i shabby chic stil? Jag har ett som jag vill sälja. Hör av er om ni är intresserade.

50 cm x 65cm

Tycker själv om det, men har tyvärr ingen plats till det.


Britney Spears i Malmö

Halv sju i morse bokade jag tre biljetter till mig och mina systrar till Brittans konsert i Malmö till nu på tisdag. Fick inte jätte bra platser, men bara att få komma dit är kul. I vanliga fall tar jag alltid ståplats, men har inte fullt så mycket tid på mig att haffa platsen längst fram, som jag brukar göra. Nu har man en plats som väntar på en!


"halv åtta hos mig"

Ikväll är det syster som börjat med att bjuda på trerätters! Spännande att se vad hon ska bjuda på, säkert jätte gott. Jag har själv börjat att planera mina rätter, när det blir är inte bestämt än.


Café zolo

Sitter och fikar med mina systrar på café zolo. Toscakladdkaka med kokos och grädde! Muuums!!!


Efter tio

Antingen börjar jag bli gammal (äldre) eller så kan det vara så att "efter tio" på TV4 faktiskt är ett bra och intressant program. Så är ni lediga en förmiddag och inte har något för er, ta en titt. Somliga dagar är det mer intressant än andra. Beror på vilka som gästar programmet och vad dagens ämne är!


Morgonpromenad

Är ute på min dagliga morgonpromenad. Hunden och Tuva-Li är såklart med! Känns alltid lika skönt när man kommer hem och tagit en runda i rask takt på en timme. Gör ni det också!


Kanelbullens dag!


Till salu

En hallmöbel, eller varför inte en tv-bänk. 800:-
H 40cm
B 100 cm


Möbelverkstad

Då ska syster och jag fixa med våra projekt! Är så kul att göra om möblerna som någon annan har kastat, då gör vi dem fina igen


Soffbordet...

Till han/hon som undrade var vi köpt soffbordet: Der har vi köpt på Living i Helsingborg!


Blogg.se app

Ni som har missat att blogg.se har en app.... Ladda ner!! Super enkelt att blogga med den...


Blommor

Jag älskar att hålla på med blommor och göra olika arrangemang. Just nu har jag lust att fixa något fint på entrétrappan ut mot gatan. Jag vill att det ska se trevligt ut när folk går förbi eller för den delen när man själv kommer hem och ser en välkomnade entré.
Kanske jag gör nått fint senare idag!


Verus Amor

Jag har satt lite text på min trappa. Tycker själv att det blev fint.
Risken finns när man gillar att ha text på väggar, möbler, you name it, är att det kan bli för mycket. Välj ut de speciella platserna så att det blir en bra balans!




Dystra söndag...

Idag är det en sån där söndag allt känns trisst och tråkigt. Man har ingen motivation för nått ( ändå har jag varit på zumba, gått en långrunda med hunden och målat möbler) man vill helt enkelt bara ligga i soffan i myskläder ( påminner mig om att jag måste skaffa mig en onepiece ) och kolla film. Men samtidigt vill jag att det ska hända nått, men vad vet jag inte. Vi ska i alla fall hem till syster ikväll och käka! Man får vara glad för det lilla.

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!