Trädgårdsrundan nordvästra Skåne

Trädgårdsrundan i nordvästra skåne kommer hållas den 4-6 juni, tiden är mellan 10-17 om inget annat anges.

Förra året var jag runt och tittade på några privata trädgårdar för det finns även plantskolor och annat som Sofiero som är med i uppvisningen.

Men en trädgård som jag tyckte väldigt mycket om var ute i Viaköp. Tycker ni om Thailand, lummiga trädgårdar eller annorlunda arkitektur så ska ni åka ut där och titta. Det är ut på väg 112 och sedan till vänster vid Viköp. Ni kan även kolla in http://viakoptradgard.blogg.se/ så kan man se lite vad dem erbjuder, men det är inget jämfört med att uppleva trädgården live!

En annan favorit ligger ute i Rögle. Tycker man om gammla byggnader och växthus byggt av gammal tegel och fönster är detta något för er. Om jag inte minns fel är det en konstnär som bor där ch lite var stans i trädgården kan man hitta lite skulpturer. Titta in på deras hemsida http://www.rolfrogle.se/  klicka på trädgårdar i spalten på vänster sida så kan ni få lite smakrov!

Jag själv ka ju bara drömma om att få vara med i trädgårdsrundan, men kanske en dag är även min trädgård redo!


En liten damm i trädgården blev det...

Vi har dragit upp alla plattorna runt huset eftersom dem var ful och låg inte som dem skulle längre. Istället för att lägga om dem eller lägga nya plattor valde vi att fylla upp med singel istället.
Jag blev riktigt nöjd med resultatet, det ser plötsligt helt och rent ut.. om ni förstår vad jag menar =)Jag har även haft planer på att göra ett litet vattenfall vid sidan av trädäcket, jag hade inga planer på att det skulle bli en damm, men det var svårare än jag trodde att bara att få dit ett litet vattedrag, så det blev även världens minsta damm... är rätt nöjd själv med den!

När man precis gjort något i trädgården är det aldrig riktigt kanon, det blir alltid bättre efter en tid då växterna har blivit kraftigare och alla småskador i gräset har repat sig.

Bilderna kanske inte heller är dem bästa med tanke på att jag fotar med min Iphone...


Det lilla huset...

Här kommer några bilder på mitt lilla växthus...

Ja inte är det stort, men det har sitt syfte...Dem gröna växterna utan blommor är majs, jag väntar med spänning på hur dem kommer bli!
Men jag måste nog ta och odla något mer i marken där inne, det jag odlade där förra året har jag odlat i pallkragar i min lilla örtträdgård... men jag kommer nog på något bra jag kan odla, innan det är för sent.


Jag hade planerat göra mer idag, men ösregnet pajjade det lite. Men i morgon är jag ledig och då ska det fixas och donas =)


Gamla grejer kommer till användning...

Jag har idag fixat lite i mitt växthus, det finns dock inte så mycket växter där inne ännu, men lite majs är på G i alla fall och små små tomatplantor kämpar för sitt liv. Jag har även en chilliplanta i år också!
Självklart kommer jag lägga upp en bild på mitt växthus, kanske i morgon, tänkte att jag skulle inhandla lite blommor först så det blir lite trevligare där =)

Men jag lägger ut en bild (inte så bra kanske, mit feta finger är med lite i hörnet där) men det jag vill komma till är att man inte ska slänga gamla grejer innan man har tänkt efter om det finns nått nytt sätt man kan använda dem på.
Som den skrangliga stegen, den ska nu fungera som en spalje av nått skag, hoppas bara att mjurgrönan vill växa på den.Sedan har jag efter många om och men äntligen fått upp kaminen i köket. Den har stått i källaren ett bra tag nu, me nu äntligen kom den upp. Nu är den inte i bruk, det är mest för syns skull!
Den har tidigare stått i Marcus farmors gamla hus, så den är ett litet minne därifrån =)Så här har vi två exempel på gamla grejer som kan få ett nytt syfte och liv!


Växthus

Växthus har blivit inne att ha, hemmagjorda växhus av gamla fönster eller växthus man kan köpa i byggsats, det spelar ingen roll hur det ser ut, det är den personliga stilen som gäller, tycker i alla fall jag.

Jag har ett lite mindre växthus, ett vanligt standard på några kvadratmeter, en dröm är väl att få ha ett av dem där stora romantiska byggena, men det kostar så klart en massa pengar.

Sen är det väldigt många som sätter in lite möbler i sitt växthus, även jag har gjort det. Ibland är det mer möbler och småsaker än växter i dem små husen, men det gör inget, kan faktiskt användas som uterum också! Elle kanske ett kombinerat uterum/växhus, mitt ä dock en för litet för det. Jag lägger inte upp en bild på mitt eget nu, det är inte riktigt i ordning ännu...Ja, som ni ser har det redan blivit tre inlägg denna vecka, men det är bara för att jag tycker att det är så kul. Men jag tror inte att ni lider av att det läggs upp fler inlägg än ett eller två i veckan =)


Ha det bra i solen!!


Rhododendrondagar på Sofiero

Rhododendrondagar
29 -30 maj

Välkommen att njuta av den färgsprakande blomningen på Sofiero!
Under Rhododendrondagarna den 29 och 30 maj blir det guidade vandringar, rådgivning, servering och musik. Tiotusentals rhododendron trängs i ravinerna och bjuder på en explosion av färg!


Elefantgräs

Min absoulta favoritväxt i trädgården är elefantgräset, ja egentligen alla sorters gräsväxter. Men elefantgräset växer snabbt, blir högt och kraftigt och kan fungera som insynsskydd!Det planteras vanligast på våren eller i början av sommaren. Jag har även tagit skott från en planta och planterat i slutet av sommaren.
Att ta skott från växten är väldigt tacksamt, det förökar sig varje år, så det är bara att plantera ut nya plantor varje vår. Det kan dock vara rätt så hårt att få loss en bit om rötterna satt sig.

Sedan klipper man ner det varje vår när det är hårde gula stänger kvar av det, och sen kommer det igen snabbt som attans!


En ny blogg!

Hej, det är tanken att jag ska skriva om trädgård, växter och lite inredning här.
Jag har tyvärr inte hittat en lämplig bloggdesign ännu, men hoppas på att jag snart gör det.

Syftet med bloggen är att ni läsare ska kunna titta in här då och då för att kanske få en ny idé till er trädgård, hemmet eller kanske till er ballkong.

Detta gör jag för att jag tycker det är så fruktansvärt kul med framför allt trädgårdsarbete, och därför tänkte jag dela med mig av mina ideér till er.

Jag kommer att lägga upp ett nytt inlägg ca en till två gånger i veckan.

Hoppas detta kan vara av intresse!

Ha det gott!! / Linda

Välkommen till min nya blogg!


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!