Nya planteringar

I dagarna som jag har varit ledig, hela fyra dagar, har jag passat på att fixa lite i trädgården. Jag hade ett stort kopparkärl med bara lite jord i, så behövde göta något bra av det istället.Jag hade även en stor korg jag köpt i Ullared för en vecka sedan, spm behövde lite innehåll...Annars har jag inte gjort så mycket med utomhus dessa dagar, har passat på att sola och njuta av det fina vädret, med tanke på att det är jobb i morgon igen!

Sommarblommor...

Nu äntligen börjar det likna nått i trädgården,blommorna börjar nu slå ut på riktigt!Min odling av luktärter har inte blivit så stor än, men det är nog inte så konstigt med tanke på hur vädret har varit. Har man luktärter som är större, har man helt enkelt fuskat =) typ tagit in dem när det är kallt ute...

Under sommaren måste man byta ut någrta av de blommorna man har i krukorna, alla blommor håller inte hela sommaren. Jag har en del pensée som måste åka i tunnan snart och ersättas med lite annat fint!

För tillfället har jag inga andra planer på något nytt i trädgården, men det kommer nog... målet är att få en trädgård som är lummig och mysig. Jag önskar att jag hade haft ett gammalt träd i trädgården, men nu har jag outeren att inte ha det.

Synd att man inte kan njuta mer av sin trädgård, det blir att jobba hela sommaren....inomhus =(

Cementgjuteri

I måndags var jag och ett gäng tjejer ute i Täppeshusen flr att göra lite cementfigurer, skålar, fågelbad, ljusstakar, ja en jädra massa kunde man göra i cement. Jag gjorde bland annat ansikten på armeringsjärn, hjärta på hjärn, fågelbad, fat av löv och en massa annat smått och gott!Det var riktigt roligt, men efter ett tag hade man varit igån ett bra tag och då var jag lite trött.... men det är absolut något jag kan rekomendera till er som fortrarande inte har gjort det.


Ni kan titta in på hemsidan för lite info: www.skapargladje.net

Ha en trevlig lördagkväll...


Byrå i originella färger...

Jag misslyckades totalt med byrån i söndags, mest för att jag säkert inte gjorde som man egentligen ska göra, men sådan är jag!
Nu har jag i alla fall målat hela framsidan svart, får se om jag kommer måla vita rutor på den istället, men det är inget jag kommer göra nu på ett tag i alla fall.

Jag fick hem Hus & Hem tidningen i går med posten, däri finns en massa inspiration, men det jag mest fastnade för var en färgglad byrå!

Jag tycker att den är fräck och annorlunda! Jag har dock ingen bra plats i hemmet för en byrå med dem färgerna... har inte plats med en byrå till över huvud taget för den delen heller!

I morgon kväll ska jag hämta hem mina saker från måndagens cementgjuteri, återstår och se hur resultaten blir...

Sommarbalkonger!

För er som inte bor i vill med trädgård utan har en balkong istället, betyder inte att ni inte kan få det mysigt och fint på sommaren.
Jag var hemma hos mamma i söndags och spanade in hennes lilla balkong, och trots storleken har hon piffat till den med blommor och annat fint!

Så här ser en del av mammas balkong ut..Här kommer även lite andra bilder för inspiration!

 

Ja, ni förstår tanken, man behöver alltså inte bara ha balkongen som en betongplatta man kan gå ut och röka på, man kan även ha det som en plats att sitta och njuta på, där man kan läsa en bra bok, eller kanske bara sitta med en god vän och ta en lite drink =)

Misslyckad målning!

Jag har länge haft planer på att fixa till min byrå i hallen. Så nu äntligen köpte jag färg och tog mig tid till att ge mig på detta projekt.
Min tanke är att framsidan av byrån ska vara schackrutig. Jag titade ut alla rutorna och började sedan måla. Två rutor målade jag utan att maskera, men tänkte att det kanske var lika bra att göra det.
DET skulle jag aldrig ha gjort!! Färgen lyckades trycka sig in bakom maskeringstejpen, så nu ser det mest fördjävligt ut.

FÖRE

PRECIS MÅLAD
Ni kan se dem tva rutorna  i mitten, ingen maskering, relativt bra malade...

Resultatet, fullkomligt misslyckat!!

Sa nuj vet jag inte hur jag ska fixa till detta. Kanske det gar att mala i med vit farg, skulle vara trist att beova mala over hela med svart, det ar ju egentligen sa har jag vill ha den. JA, jag far helt enkelt prova med vit farg forst...

Presenter!!

Idag är det studentdax, ja inte för mig, det är tragistkt nog ett tag sedan nu =( men jag får i alla fall glädjas med dem som ska ta studenten idag!
Jag har en studentfest att besöka, och som i vanlig ordning innebär det en liten present.
Det känns som det alltid finns den grupp saker man kan köpa för olika tillställningar. Så nu till studenten fanns det en del saker jag tyckte passade. Jag tror och hoppas att den jag inhabdlat uppskattas!
Sen tycker jag att det är viktigt hur presenten är inslagen, inte kul att få något som inte ser trevligt ut, eller som om man bara slängt i hop något snabbt.Sedan kan man även kombinera presenten med blommor. Personligen tycker jag det är trisst med dem buketterna man kan köpa inne på city gross eller Ica. Alla ser likadana ut, samt att dem funnit i affären sedan måndags, alltså inte så fina på självaste studenten.
Ska man köpa en blomma tycker jag att man ska gå till en riktig blomsterhandel. INte behöver dem i heller vara i den i den klassiska blå, vit, gula färgen. Hitta på något eget och originellt.Ni som ska på student idag, ha en trevlig dag/kväll!!

Hemma hos mig...

Idag har jag varit ute på en lite shoppingrunda, jag köpte inte så mycket, men lite nytt blev det.
Jag var först ute efter ljusstakar som tyvärr har utgått ur sortimentet, så mitt matbord får klara sig utan dem. Kánske hittar jag något liknande någon annanstans.Som det ser ut nu har jag bara fyra, vill ju att det ska se lite "mer" ut, om ni förstår!?

Jag hittade i alla fall en liten och obetydlig grön lite prydnadsboll, men för mig fanns det en självklar plcering till den redan när jag såg den i affären.
Den gröna glasbollen hamnade uppe på vår "kamin" ja det är tyvärr ingen riktig kamin.Sedan har jag länge velat ha en svartvit pläd, egentligen är önskan en leopardpläd, men dem är ju så dyra!!
Så det får komma i framtiden när jag känner mig redo att slänga pengar på det.
Så länge blev det en annan svart vit pläd som får pryda soffan.Ja, man kan inte alltid få vad man vill ha på studs...


Vilken är din inredningsstil??

Det finns en rad olika inredningsstilar och kanske vet man inte riktigt vad det är man är ute efter.

Personligen gilar jag att blanda gammalt och nytt, den senaste tiden efter en del renovering har det dock kommit in en del nytt, men jag har ändå velat ha kvar en del gamla möbler för käsnlans skull.

Tidigare har jag haft lite svårt för att blanda olika färger på böblerna, idag har jag mestadels vita möbler, men har mitt ibland detta ett mörkbrunt matsalsbord.

Men det är ingen som säger hur man ska ha det hemma, det är bara att inreda efter eget tycke och blanda precis vad man vill, MEN jag måste säga att jag håller med Simon och Tomas.. fulfuru går INTE att ha =)

Jag har radat upp några exempel på stilar här, följ någon av dem eller varför inte mixa?

Jugend (sekelskiftet)

En stilart som kan sägas vara ett samlingsbegrepp för en rad olika stiluttryck som uppkom på olika platser, främst i Belgien, Österrike och i Catalonien i Spanien. Stilen uppfattades som en brytning med traditionell formuppfattning. Stilen har mycket slingrande linjer, blom- och växtmotiv. Även japanska och asiatiska drag märks liksom drag av nationalromantik.Art deco (20-tal)
Stilen sträcker sig från 20-talet till sent 30-tal. Direkt översatt från franskan betyder "art deco" dekorativ konst. Bakom oss ligger kriget och framtiden ser ljus ut. Massmarknad och masskonsument blir en ny företeelse. Samhället elektrifieras. Det moderna samhället har kommit. Art deco kan sägas vara en protest mot massproduktionen och istället ville man lyfta fram den artistiska förmågan i konsten, designen och inredningen. Populära motiv hämtades från Orienten och det antika Grekland och Rom.
Inredning i art deco, präglades av sicksack-mönster och blixtar, gemometriska motiv, enfärgade tyger eller tapeter. Golven var ofta parkettgolv, linoleumgolv i abstrakta mönster eller svartvit-rutig vinyl. Kvinnofigurer användes i lampdesign, lampor i krom var populärt. Färger som var vanliga var silver, svart, krom, gult och rött. I sovrum och vardagsrum lite mer dämpade färger i beige och grönt.

Lantligt
De flesta av oss har en längtan till landet, till det som var förr. Naturen ger oss lugn och ro, vem tänker inte på ett öppet sommarfönster med en blomsteräng utanför? Blommor är en given detalj i den lantliga inredningen. Trä är ett givet material, både vad gäller golv, väggar och möbler. Givetvis passar antika möbler eller nygjorda kopior. Men kom ihåg att handgjorda möbler/detaljer passar bäst, bättre lite slitet och använt än skinande nytt och fläckfritt. Långa tjocka gardiner vars funktion är att hålla kylan borta förstås, liksom filtar och kuddar framför en mysig kamin eller öppen spis. Färgerna kommer från naturen, mjuka jordnära toner blandas med växtliga gröna nyanser. Blomstermotiv på textiler och tapeter, liksom rutor och randigt. Köket är husets hjärta med målande paneler och vitrindörrar, och med det stora matbordet i centrum.

Här kan du hitta produkter för att passa stilen: Dansk lantlig design

Shabbychic
Vitt, vitt vitt, det är nyckelorden! Antika möbler med lätt avskavd yta, lite nött och slitet. Tänk snittblommor, stora pastellfärgade rosor och pioner! Mycket kvinnlig inredning i vita och ljusa pastellfärger. Men även "rostiga" inredningsdetaljer som för tankarna till lantlig fransk inredning. Fynda från loppmarknader, det andra kasserat är som mest intressant för en "shabbychic". Stilen kommer från England med inspiration även från USA och Frankrike.
Inspirerande bloggar hittar du på Annas hus på landet, Himla rum, Shabbychic.nu


Lite ändringar i växthuset...

Jag var inte riktigt nöjd med innehållet i växthuset, så jag fick lite nya ideér och ändrade lite. Jag slängde helt enkelt ut dem bruna fula möblerna och tog in lite mer romantiska möbler...
Bordet har vi fått en gång i tiden av Marcus syster och korgstolen har jag själv sprungit mig till på en sommarloppis i Jonstorp! Ljusstaken har jag tigt mig till av pappa, var han sen har fått den ifrån vet inte jag.

Det har fortfarande inte blivit någon kraftig växtlighet, men hoppas på att det snart sätter fart i jorden, kanske inte får några tomater i år. Chilliplantan jag har där inne kommer i alla fall blomma... De gröna spretiga växterna ni kan se är delar av min majsodling.
Mysiga sommarkvällar...

Jag tycker att trädgården är som ett rum i sig.
Därför tycker jag att man kan göra det lite mysigt med levande ljus och andra ljuskälllor på mysiga sommarkvällar.Det finns även jätte fina solcellslampor att placera ut i trädgården.
Bland annat IKEA och Bolagret har jätte fina solcellslampor i olik former och färger.

Nu ska jag ut på trädgårdsrundan och få lite inspiration!!Fågelbord & fågelholkar

Om man vill ha lite mer fågelkvitter i sin trädgård kan det vara en idé att ha ett fågelbord. Man kan köpa olika sorters fågelfrön på lösvikt, som man sen kan sprida ut på bordet. Dem små fåglarna uppskattar detta jätte mycket.
Självklart är det viktigare att ha mat tillgänglig till fåglarna på vinter då det är svårt för dem att hitta mat, men det kan även vara trevligt på sommaren också!

Det finns fågelbord, fågelmatare och allt vad det nu heter, i olika varianter.
Jag har bland annat ett fågelbord som min morfar gjorde för säkert 20 sedan.

Morfan byggde det här fågelbordet med ett litet tak, monterad på ett järnrör. Jag har sedan bara stuckit ner röret i busken.Det här lilla huset fyller man på mat uppifrån. Man lyfter på ena sidan av taket och fyller på. Sedan kommer det ut mat till fåglarna nere vid botten och trillar ut efter hand som fåglarna äter upp maten.

Sen kan man ju ha fågelholkar bara för att det är dekorativt, jag har hittills köpt en holk som egentligen inte har något syfte för fåglarna, men jag tycker det kan vara en fin liten detalj i trädgården.Jag kommer absolut köpa hem, eller för den delen göra egna holkar, denna sommaren!!


Örter

I dessa tider då man ska tänka på miljön och mycket ska vara ekologiskt, varför inte odla en del hemma då?
Jag har i alla fall en del örter och grönsaker jag odlar i trädgården.
Bland annat har jag gräslök, sallad, dill, tomater, oregano, och lite andra örter. Jag har även tryckt ner några vitlöksklyfftor i jorden, så nu kommer det upp vitlök också!

Jag har även en del jordgubbsplantor, får vi se om det blir några jordgubbar i år, tror inte det.. men man kan alltid hoppas!

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!